Pyökkimeri

Iastoksen länsipuolella leviävä massiivinen metsä, pyökkimeri, muodostaa Iastos-Trebunian luonnollisen rajan. ikivanhojen puitten katto peittää alleen mailitolkulla tietöntä korpea jonne vain harvat seikkailijat uskaltautuvat. Uskalias kulkija joka lähtee kartoittamaan metsää saattaa siellä täällä löytää hylätyn mökin tai erakoituneen metsästäjän asumuksen.

Pyökkimeren pohjoisraja ulottuu Taivasvuoriston rajalle asti missä puuraja nousee yhä ylöspäin kunnes antaa periksi ja muttuu kallioiseksi vuorenseinäksi. Missä metsän muut rajat ovat on vaikea arvioida koska kartantekijöitä ei miesmuistiin ole kulkenut Taivasvuoriston länsipuolelle- mutta moni kertomus liittää Pyökkimetsän materiaalisen maailman raja-alueisiin jonka varjoista kulkija voi huomata siirtyneensä ulompiin sfääreihin.

Pyökkimeri on myös loputtomalta tuntuva raakapuun lähde Kaljaasilan suurille laivatelakoille joita ilman rautameri olisi huomattavasti vähäliikenteisempi. Iastoksen raja-alueena se tarjoaa myös suojaa valtion lounaisosan vähemmän sivistyneille osille kuten Kaapparirannikon suurille kaupungeille ja niitten valonaroille liiketoimille.

Pyökkimeri

Dworf Horror pekka_valtonen13 pekka_valtonen13